سخنگوی هیات رئیسه مجلس: طرح رفع فیلترینگ ایراد حقوقی دارد-راهبرد معاصر
برنامه هفتم منابع مناسبی برای بالندگی دانشگاه‌ها فراهم کرده است خطیب: امنیت و قدرت ایران مورد اعتراف دوست و دشمن است رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: طرح رفع فیلترینگ ایراد حقوقی دارد

سخنگوی هیات رئیسه مجلس طرح رفع فیلترینگ را دارای ایراد حقوقی دانست و گفت: هیات رئیسه مجلس به آیین‌نامه عمل می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 25
کد خبر: ۲۵۱۵۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسلام علیرضا سلیمی در واکنش به ادعای محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه هیأت رئیسه مجلس طرح وی برای رفع فیلترینگ را وتو کرده و در دستورکار قرار نمی‌دهد، گفت: در وهله اول باید به این نکته اشاره کنم که نمایندگان مجلس شورای اسلامی اخیراً با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتند که مقام معظم رهبری در این دیدار تاکید فرمودند که مجلس باید آرامش بخش باشد. بر این اساس، نمایندگان برای پیگیری موارد و موضوعات مدنظر خود باید از ادبیات مناسب استفاده کنند.

وی بیان کرد: سوال و موضوع مهم دیگر این است که مگر فیلترینگ از سوی مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاده است که مجلس رفع فیلترینگ کند؟ فیلترینگ در زمان حسن روحانی و از سوی شورای عالی فضای مجازی اتفاق افتاد؛ بر این اساس، فیلترینگ با مصوبه مجلس شورای اسلامی نبوده است.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ممکن است در اینجا این موضوع مطرح شود که اگر هم مجلس فیلترینگ را انجام نداده است، اما موضوع رفع فیلتر فیلترینگ از وادی مجلس دنبال شود که این کار محل بحث و بررسی است.

وی توضیح داد: الان یک بحث حقوقی مطرح است مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شورای عالی فضای مجازی زیر نظر رئیس جمهور تصمیمی را در این زمینه گرفته و این موضوع در حوزه اجرا بوده است، در این شرایط آیا مجلس می‌تواند به این حوزه ورود کند یا خیر.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مباحث کارشناسی و حقوقی را نباید با جار و جنجال پیش برد، گفت: از سوی دیگر، یک بحث حقوقی و کارشناسی این است که با توجه به آنکه مراسم تنفیذ و تحلیف مسعود پزشکیان، رئیس جمهور هفته آینده برگزار می‌شود، این موضوع از سوی رئیس جمهور و در شورای عالی فضای مجازی دنبال شود و شورای عالی فضای مجازی در این موضوع تصمیم‌گیری کند.

وی افزود: از سوی دیگر، بررسی طرح در مجلس یکسری ساز و کار دارد و نمایندگان باید مطابق با آن پیش بروند؛ برای مثال یک طرحی که از سوی نمایندگان مجلس ارائه می‌شود نباید برخلاف اصل ۷۵ قانون اساسی باشد و بار مالی داشته باشد و مواردی از این دست باید در طرح‌های مجلس مورد توجه قرار گیرد.

سلیمی گفت: با وجود این، ممکن است یک نماینده ادعایی مطرح کند مبنی بر اینکه من یک طرح دو فوریتی حتی اگر بار مالی دارد تدوین کردم و چرا اعلام وصول نمی‌شود که علت عدم اعلام وصول چنین طرح‌هایی آن است که قانون به ما این اجازه را نمی‌دهد و باید تمام سازوکار‌های قانونی در تدوین یک طرح در مجلس مورد توجه قرار گیرد.

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: ما نباید بحث‌های حقوقی، فنی و کارشناسی را نادیده گرفته و با زورگویی بحث‌های خودمان را جا بیندازیم.  واقعیت آن است که هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی هیچ به هیچ وجه در کار‌های نمایندگان مانع تراشی ایجاد نکرده و نمی‌کند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هیات رئیسه مجلس سوگند یاد کرده است که به آئین‌نامه داخلی عمل کند و ما بر اساس قانون و آئین‌نامه داخلی عمل می‌کنیم، بر این اساس طرح‌هایی که بار مالی داشته باشند یا آنکه ایرادات فنی و حقوقی داشته باشند قابلیت طرح در مجلس ندارد.

وی اظهار کرد: هیأت رئیسه مجلس بر اساس سوگندی که یاد کرده است، مو به مو به آئین نامه داخلی مجلس عمل می‌کند، اما درباره طرح مربوط به رفع فیلترینگ ایراد حقوقی وارد شده است و درباره اینکه آیا مجلس می‌تواند به این موضوع ورود کند یا خیر دو نظریه وجود دارد که این موضوع در حال بررسی است و اگر مشکل حقوقی نداشته باشد، هیچ نفعی برای هیات رئیسه مجلس وجود ندارد که طرح نماینده مردم را متوقف کند یا نگه دارد و این کار هیچ ضرورتی هم ندارد.

سلیمی خاطرنشان کرد:‌ای کاش چنین مباحثی در فضای علمی و حقوقی مطرح شود. آقای عثمانی گفت که من دانشگاهی هستم، اما در دانشگاه که با این ادبیات مسائل را پیش نمی‌برند. البته خوشبختانه آقای عثمانی عذرخواهی و اعلام کرد که تحت تأثیر هیجانات یک عبارتی را در صحن مجلس مطرح کرده بود. با توجه به اینکه آقای عثمانی حقوقدان نیست، بهتر بود که درباره مبانی حقوقی این موضوع از افراد مرتبط سوال می‌کرد. / مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار